STOPPA FULKÖTTET
ÄT MER HÅLLBART
I dagens industriella lantbruk behandlas djur som produkter – inte som de kännande varelser de är. De trängs ihop under extremt onaturliga förhållanden och pressas till det yttersta för att produktionskostnaderna ska hållas nere.
Djuren i djurfabrikerna lider
Grisar, kor, höns och kycklingar lever i överfulla djurfabriker, där de inte kan bete sig naturligt och oftautsätts för mycket stress och andra hälsoproblem.
Vilda djur drabbas också
Regnskog skövlas av djurindustrin för att ge plats åt odlingar för djurfoder. Det leder till en enorm miljöförstörelse och de vilda djur som lever i skogarna kan skadas och dödas när de förödande bränderna ödelägger deras naturliga livsmiljöer. Djur som manvargar kan drunkna i odlingarnas vattenkanaler.
Klimathot
Skogsbränder, extrem värme och översvämningar hotar världens vilda djur och hela planeten. Djurindustrins skogsskövling och stora utsläpp av växthusgaser bidrar till denna katastrofala utveckling.
Tips på alternativ till kött
Vill du ha tips på hur du lätt kan äta mer grönt? Kolla då in vår Youtube-serie i tre avsnitt med bland andra Siri Barje och Benjamin Ingrosso, som tillsammans med Sveriges mest kända kockar lagar supergoda växtbaserade alternativ till våra mest kända kötträtter i Sverige.
Här hittar du recepten och kan se vår Youtube-serie